Maak van je straat een speelstraat

Bewoners kunnen een aanvraag doen om van hun straat voor een bepaalde periode in de zomervakantie een speelstraat te maken. De straat wordt tijdens de vooropgestelde dagen en uren volledig afgesloten voor het verkeer. Dit kan voor één periode van maximum 14 dagen of tijdens één of twee vaste dagen per week. Enkel straten waar de snelheid beperkt is tot 50 km per uur en waar een overheersend woonkarakter geldt, komen in aanmerking. De aanvraag voor een speelstraat moet je voor 1 april 2014 indienen. De aanvraagformulieren en voorwaarden vind je op www.geel.be.

meer info: cel stadsontwikkeling en planning, 014 56 60 83, speelruimte@geel.be

Voertuigen en materiaal brandweer te koop

Brandweer Geel verkoopt haar afgeschreven voertuigen en materiaal. Ondermeer een ladderwagen, een schuimautopomp, hydraulisch gereedschap en duikjackets zullen van eigenaar veranderen. Op zaterdag 1 maart kan je van 9 tot 13 uur op het militair domein langs de Retieseweg de aangeboden goederen bekijken. Geïnteresseerden kunnen nadien een bod doen onder dubbel gesloten omslag. Op www.geel.be vind je een volledige lijst en foto’s van de aangeboden waren en een beschrijving van de te volgen administratieve procedure.

meer info: brandweer Geel, 014 56 66 30, brandweer@geel.be

Stadsbestuur zoekt vrijwillige bijzitters

Op 25 mei kiezen we opnieuw een Vlaams en Federaal parlement. Om de verkiezingen in goede banen te leiden zoekt het stadsbestuur vrijwillige bijzitters. Heb je burgerzin en wil je de verkiezingen eens vanuit een ander perspectief bijwonen? Stel je dan voor 15 maart kandidaat als vrijwillige bijzitter via burgerzaken@geel.be of 014 56 61 80. Bijzitters zijn stemgerechtigd. Dat betekent dat je minimum 18 jaar bent en de Belgische nationaliteit hebt.

Als je geselecteerd bent als vrijwilliger word je van 7 uur tot 16.30 uur verwacht op het stembureau. Hier wijst de voorzitter je een taak toe. Activeren van stemkaarten of aanstippen van kiezers op de aanstiplijsten zijn mogelijke taken. Je doet het niet voor niets: als bijzitter zie je de meesten van je buren passeren, er is een kleine vergoeding voorzien en je wordt getrakteerd op ontbijt en lunch.

meer info: dienst burgerzaken, 014 56 61 80, burgerzaken@geel.be

Retrodag in De Kringwinkel

Zaterdag 8 maart organiseren de Kringwinkels Zuiderkempen hun jaarlijkse retrodag. Kom zeker eens kijken, want het is de ideale moment om leuke retrospulletjes op de kop te tikken tegen betaalbare prijzen.

meer info: www.dekringwinkelzuiderkempen.be

Wegenwerken omgeving ziekenhuis en Sociaal Huis

Het ziekenhuis en Sociaal Huis krijgen een tweede ontsluiting via de nieuwe verbindingsweg tussen J.B. Stessensstraat en Eikenvelden. Van 24 februari tot 25 mei starten riolerings- en wegenwerken in de zone Eikenvelden – Dornik. Tijdens deze periode zijn de parkings AZ 1 en AZ 2 van het ziekenhuis en de parking van Sociaal Huis bereikbaar via Gasthuisstraat. De parking van het sportpark is bereikbaar via Eikenvelden en Laar. De gewijzigde in- en uitritten van parkeerterreinen zijn duidelijk aangegeven.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Den Echo organiseert sociaal restaurant

Elke woensdag en zaterdag om 12 uur kan je bij Den Echo genieten van een dagschotel tegen een democratische prijs. Personen met een vrijetijdspas kunnen al voor 2 euro een lekker middagmaal verkrijgen. Zonder vrijetijdspas kost een dagschotel 3 euro. Het sociaal restaurant vind je in ontmoetingscentrum Den Echo, Diestseweg 144. Inschrijven is niet nodig.

meer info: dienst gelijke kansen, 014 56 73 10, dso@geel.be

Op stap met de gids

Op zondag 2 maart organiseertToerismeGeel de themawandeling ‘Over de doden niets dan goed’. Tijdens deze twee uur durende wandeling ontdek je de graven van bekende Gelenaars. Je brengt een bezoekje aan de kapel van de Groenenheuvel. Op het indrukwekkende Britse kerkhof hoor je de boeiende verhalen over de soldaten Rollo en Higgins. De wandeling vertrekt om 14 uur aan de Sint-Dimpnakerk. Deelnemen is gratis.

meer info: toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Karnaval in de bib

Trek je gekste pakje aan en kom op 1 maart naar de bib voor een vrolijk leeskasteel. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen luisteren naar een mooi verhaal en daarna lekker uit de bol gaan. Het leeskasteel start om 10u30. Deelnemen is gratis.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be